Łukasz Cichy

Łukasz Cichy
Szef Kuchni Restauracji Biała Róża
 
Młody, utalentowany i ambitny kucharz - artysta. Niezwykłe połączenie pasji i miłości do gotowania oraz wiedzy, doświadczenia i skromności w jednej osobie. Poszukiwacz smaków, łowca aromatów, odkrywca dawnych receptur. Jego kuchnia to kompilacja tradycji z nowoczesnością. Z pieczołowitością i zaangażowaniem wyszukuje najlepsze małopolskie produkty i podaje je swoim gościom w nowoczesnej aranżacji, inspirując się recepturami ze starych ksiąg kucharskich i rozmów z niezwykłymi mieszkańcami Krakowa. W restauracyjnej karcie i menu oferowanych na przyjęcia można znaleźć potrawy inspirowane m. in.: opowieściami Pani Mari Rydlowej. Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych, jego ostatnie osiągnięcie to I miejsce w X Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cusine Martell 2012 i nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski. Łukasz stoi na czele wspaniałego zespołu doświadczonych i zdolnych kucharzy, którzy w większości współpracują z Białą Różą od początku jej istnienia.
 



strony www strony www

Polityka Prywatności & Cookies

 

stat4u