Tomasz Dziura

Tomasz Dziura
Szef Kuchni Restauracji Andromeda
 
Pracowałem z najlepszymi. Przez całą swoją kucharską ścieżkę miałem szczęście spotykać ludzi od których wiele dobrego mogłem się nauczyć. Zetknąłem się z Karolem Okrasą, podoba mi się jego sztuka gotowania. Aż w końcu wziąłem sprawy w swoje ręce. Duch nowoczesnego podejścia do dań polskich i ciekawego wykonania włoskiej klasyki, na stałe zagościł w mojej kuchni. Dbając o zachowanie polskości jednocześnie korzystam z nowych światowych trendów. Po prostu ubieram w te trendy nasze regionalne produkty. Lubię sous-vide czyli technikę gotowania próżniowego w niskiej temperaturze. Ta metoda uwydatnia genialny smak polskich produktów. Często sięgam także po lody własnego wyrobu, pierogi a także pieczywo, które pieczemy w Andromedzie.
 



strony www strony www

Polityka Prywatności & Cookies

 

stat4u